Οι αρχές της Ελβετίας αναφέρουν ότι πενταμελής οικογένεια οδηγήθηκε σε ομαδική αυτοκτονία, επειδή πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας και πως όλες οι καταστάσεις ήταν ελεγχόμενες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Όπως αναφέρει το bbc.com, το περιστατικό έγινε τον Μάιο, με την οικογένεια να θεωρεί πως τα πιστεύω της επιβεβαιώθηκαν από την έξαρση του κορονοϊού και με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια αποτελούμενη από τον πατέρα, τη μητέρα, την αδερφή της και τα δύο παιδιά τους ένα 8χρονο κορίτσι και ένας 15χρονος γιος, μετακόμισαν στην Ελβετία από τη Γαλλία πριν από δύο χρόνια.

Μόλις έφτασαν, απέφυγαν οποιαδήποτε επαφή με τις αρχές, ενώ τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο. Αντιθέτως, τα εκπαίδευαν οι ίδιοι στο σπίτι και τους μάθαιναν ότι ο κόσμος είναι ένα εχθρικό μέρος, που στόχο έχει να τους εξοντώσει προσωπικά.

Εντούτοις, αφορμή για την αυτοκτονία στάθηκε επίσκεψη από την πρόνοια, καθώς οι υπάλληλοι ήθελαν να μιλήσουν με τον πατέρα για τους λόγους που δεν πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Οι γονείς απαγόρευσαν να μπουν μέσα στο σπίτι και λίγα λεπτά μετά αυτοκτόνησαν ομαδικά.

Μόνο ο 15χρονος γιος επιβίωσε και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ οι αρχές απευθύνουν έκκληση να μη δημοσιευτούν στοιχεία του, καθώς γιατροί προσπαθούν να τον εντάξουν ξανά στην κοινωνία μετά την πλύση εγκεφάλου που είχε υποστεί.