Ο Ραμζάν Καντίροφ έδωσε συνέντευξη με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και μεταξύ άλλων εξαπέλυσε επίθεση στη Γερμανία και τον Όλαφ Σολτς, καθώς η συγκεκριμένη χώρα διέκοψε τις φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και πλέον έχει εχθρική στάση εναντίον της.

Ο Τσετσένος ηγέτης μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 και είπε πως «ο Γκορμπατσόφ ή όποιος άλλος απέσυρε τα στρατεύματά μας… (σ.σ. από την Ανατολική Γερμανία) Οι Γερμανοί έπρεπε να τιμωρηθούν ως προδότες για να καταλάβουν τη θέση τους. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί, αυτό είναι το έδαφός μας».

Στη συνέχεια, είπε για τον Γερμανό καγκελάριο πως «τώρα μιλάει από το πόντιουμ με ρητορική μίσους για τη Ρωσία. Ο Σολτς πρέπει να φάει μπουνιά στο πρόσωπο».

Επίσης, δήλωσε «πεπεισμένος» ότι η Ρωσία μπορεί να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα έχει τη δύναμη να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Χάρκοβο και το κύριο λιμάνι της Οδησσού.

«Δείχνουμε αποτελέσματα που η Δύση, οι χώρες του ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν ούτε να ονειρεύονται», είπε και πρόσθεσε ότι «θα ήταν λάθος να διαπραγματευτούμε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι».