Χαμό προκάλεσε χθες (29/1) στο Twitter με ένα αινιγματικό Ω ο Έλον Μασκ. Το τιτίβισμα με το τελευταίο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτας έγινε viral με τον εκατομμυριούχο να αφήνει για ώρες στο σκοτάδι τους πιστούς ακολούθους του.

Οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν σταμάτησαν τις μαντεψιές. Κάποιοι είπαν ότι προσπαθεί για ακόμα μια φορά να δείξει ότι είναι το Άλφα και το Ωμέγα, άλλοι είπαν ότι αναφέρεται στη γνωστή μάρκα ρολογιών.

Τελικά πέρασαν ώρες για να εξηγήσει ο Έλον Μασκ ότι το Ω είναι το μήνυμα για την «αντίσταση στο ρεύμα» καθώς το συγκεκριμένο γράμμα είναι το σύμβολο για την μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης στο Διεθνές σύστημα μονάδων (Ωμ). Υπήρξαν τελικά και κάποιοι που μάντεψαν σωστά.

Η ηλεκτρική αντίσταση ενός αγωγού είναι η δυσκολία που παρουσιάζεται στη διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος δια μέσου ενός αγωγού. Στο Διεθνές σύστημα μονάδων (SI) η μονάδα ηλεκτρικής αντίστασης μετριέται σε Ωμ (και συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα Ω), ενώ η ηλεκτρική αγωγιμότητας μετριέται σε μονάδα siemens (S).