Συνεχίζονται οι έφοδοι της ιταλικής αστυνομίας και των καραμπινιέρων στα τρία κρησφύγετα του αρχηγoύ της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, τα οποία εντοπίστηκαν στη Σικελία της Ιταλίας.

Ο επικεφαλής της συμμορίας αυτής συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα (16/1) έξω από κλινική στο Παλέρμο. Ο Ντενάρο θεωρείται με διαφορά από τους πιο επικίνδυνους και πιο καταζητούμενους φυγάδες στον κόσμο. Ο αρχιμαφιόζος, φυγάς από το καλοκαίρι του 1993, συνελήφθη ύστερα από 30 χρόνια, στην ιδιωτική κλινική «La Maddalena» στο Παλέρμο. «Δεν αντιστάθηκε» στις Αρχές. Βγήκε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο με τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o Μεσίνα Ντενάρο κρατούσε αναλυτικούς λογαριασμούς εσόδων και εξόδων διαφόρων επιχειρήσεων της μαφίας, «για ποσά με πολλά μηδενικά».

Στα καταφύγιά του βρέθηκαν σημειώσεις σε μικρά αυτοκόλλητα χαρτιά με τηλέφωνα προσώπων που θεωρούσε χρήσιμα και «υποχρεώσεις» του.

Βρέθηκε επίσης αφίσα του κινηματογραφικού έργου «Ο Νονός».

Το τρίτο κρησφύγετο εντοπίστηκε από τους καραμπινιέρους το απόγευμα της Πέμπτης (19/1) στο χωριό Καμπομπέλο της Σικελίας.

Εισαγγελείς συνεχίζουν να ελέγχουν δυο κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό υπολογιστή που ανήκαν στον αρχηγό της σικελικής μαφίας και θεωρούνται «πηγή πολύτιμων πληροφοριών» όπως και την ατζέντα που κατασχέθηκε, καθώς και τις μετακινήσεις που ο αρχηγός της σικελικής μαφίας πραγματοποιούσε με ΙΧ αυτοκίνητο Alfa Romeo.

Υπενθυμίζεται ότι οι καραμπινιέροι εντόπισαν την Τρίτη (17/1) το πρώτο κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Και αυτό βρίσκεται στο χωριό Καμπομπέλο, στην περιφέρεια της σικελικής πόλης Τράπανι και σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από το Καστελβετράνο, το χωριό από το οποίο κατάγεται ο αρχιμαφιόζος. Εκεί βρέθηκαν ακριβά ρολόγια, κουστούμια γνωστών οίκων και Βιάγκρα. Παράλληλα οι εισαγγελείς ανέκριναν τον άνδρα που του πρόσφερε κάλυψη για να κάνει θεραπείες κατά του καρκίνου στο κόλον.

Την Τετάρτη (18/1) τώρα εντοπίστηκε από την Ιταλική Οικονομική Αστυνομία, το δεύτερο κρησφύγετό του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για «καταφύγιο έκτακτης ανάγκης», σε ισόγειο πολυκατοικίας του χωριού Καμπομπέλο της Σικελίας και αυτό.

Η εισαγγελία του Παλέρμο τέλος απέστειλε κλήση σε απολογία και στον ογκολόγο Φιλίππο Τζερίλι, ο οποίος είχε υποβάλει τον «νονό των νονών» σε τεστ dna, αναγκαίο για την χημειοθεραπεία στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί σύντομα, μετά την διάγνωση καρκίνου στο κόλον.