Οι αρχές της Ιταλίας κατάφεραν να συλλάβουν τον Ματέο Μεσσίνα Ντενάρο, ενώ σχετικό βίντεο με τη σύλληψη του βγήκε στη δημοσιότητα, καθώς περιγράφεται ως ο τελευταίος «νονός» της Κόζα Νόστρα που εμπλέκεται σε διάσημες εγκληματικές ενέργειες.

Όπως αναφέρει ο theguardian.com, η σύλληψη έγινε στις 9:35 (τοπική ώρα), όταν ο Ματέο βγήκε από κλινική στο Παλέρμο που έκανε θεραπείες, μέσα σε όχημα των καραμπινιέρων και φρουρούμενος από ισχυρές δυνάμεις.

Σημειώνεται, ότι ήταν καταζητούμενος από το 1993, ενώ είχε καταδικασθεί δεκάδες φορές σε ισόβια για σειρά δολοφονιών, μεταξύ των οποίων και εκείνη του 12χρονου Τζουζέπε Ντι Ματέο δια στραγγαλισμού, ως αντίποινα προς τον πρώην μαφιόζο πατέρα του που συνεργάστηκε με τις αρχές.

«Σήμερα, 16 Ιανουαρίου, οι Καραμπινιέροι (…) συνέλαβαν τον φυγά Ματέο Μεσίνα Ντενάρο μέσα σε μια υγειονομική δομή του Παλέρμο, στην οποία είχε μεταβεί για κλινικές θεραπείες», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο ειδήσεων AGI ο στρατηγός των Καραμπινιέρων (Χωροφυλακή) Πασκουάλε Αντζελοσάντο.