Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται χαμογελαστός κατά την διάρκεια μιας ασυνήθιστης συνέντευξης σε αυτιστικούς δημοσιογράφους για τη σύζυγό του Μπριζίτ. «Πρέπει να είσαι υπόδειγμα και να μην είχες παντρευτεί τη δασκάλα σου!» ήταν μια τοποθέτηση, κατά τη διάρκεια συζήτησης με παιδιά από την La Papotin μια εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο φροντίδας για νεαρούς με αυτισμό. Ο ετοιμόλογος Γάλλος Πρόεδρος δεν φάνηκε να «κολλάει» από τις δύσκολες ερωτήσεις των δημοιογράφων

Πιο αναλυτικά, η ερώτηση που ξεχώρισε και έχει γίνει viral είχε να κάνει με τη σχέση του Μακρόν με τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, με έναν από τους δημοσιογράφους, να ζητά από τον Γάλλο πρόεδρο να την διαβάσει ο ίδιος νιώθοντας συστολή για το περιεχόμενό της.

«Είναι ο πρόεδρος. Θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να μην παντρευτεί την καθηγήτριά του» έγραφε η ερώτηση που διάβασε ο Μακρόν. Υπενθυμίζεται πως η Μπριζίτ Μακρόν ήταν μητέρα τριών παιδιών και 24 χρόνια μεγαλύτερή του όταν γνωρίστηκαν στο λύκειο όπου εκείνος ήταν μαθητής και εκείνη καθηγήτρια πριν τελικά να παντρευτούν το 2007.

«Δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει να αποτελείς παράδειγμα ή όχι. Όταν είσαι ερωτευμένος η επιλογή δεν είναι δική σου» ήταν η αρχική απάντηση του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος συνέχισε: «Δεν ήταν ακριβώς καθηγήτριά μου. Ήταν η δασκάλα υποκριτικής μου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, δεν ήταν η καθηγήτρια των μαθηματικών» με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε γέλια και να σχολιάζουν ότι ήταν μια απάντηση για να ξεγλιστρήσει και τον Γάλλο πρόεδρο να σχολιάζει γελώντας ότι «ήδη διαστρεβλώνετε τις απαντήσεις μου».

Ερωτηθείς ο Μακρόν για το εάν αν έχει αρκετά χρήματα με τον ίδιο να απαντά ότι ως πρόεδρος της Γαλλίας εισπράττει λιγότερα χρήματα από όταν εργαζόταν ως τραπεζίτης.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μακρόν για τη φιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο να απαντά «δεν είναι η καλύτερη δουλειά να έχεις πολλούς φίλους». Ο Γάλλος Πρόεδρος κλήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης να μιλήσει και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Όταν τον συναντάς δεν είναι δυσάρεστος. Αυτό είναι το παράδοξο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακρόν για τον Ρώσο Πρόεδρο, μεταδίδει η Daily Mail.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο πρόεδρος της Γαλλίας έδωσε τα συγχαρητήριά του για τις ερωτήσεις που δέχθηκε λέγοντας ότι «με οδηγήσαν σε δρόμους που δεν είχα υπάρξει ποτέ σε άλλες συνεντεύξεις με άλλους δημοσιογράφους».