Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει μια διαδικτυακή διαμάχη ανάμεσα στη Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και τον διάσημο μισογύνη influencer Άντριου Τέιτ, αφού εκείνος την προκάλεσε με αφορμή το γεγονός ότι δηλώνει αρνητής της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, της απευθύνθηκε μέσω Twitter και τη ρώτησε αν ήθελε να της στείλει σε email τη συλλογή με τα αυτοκίνητα του, ώστε να του απαντήσει αν παράγουν ρύπους επιβλαβείς για το περιβάλλον.

«Έχω 33 αυτοκίνητα», έγραψε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, προσθέτοντας «παρακαλώ, δώσε μου το email σου, ώστε να σου στείλω την πλήρη λίστα της συλλογής αυτοκινήτων μου και τις τεράστιες εκπομπές αερίων τους».

Τότε, εκείνη έγραψε «ναι, σε παρακαλώ διαφώτισε με, στείλε μου email στο [email protected]», με την ψεύτικη διεύθυνση που παρέπεμψε να σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «ενέργεια μικρού πέους @ κάνε κάτι με τη ζωή σου».

Η ανάρτηση της έγινε αμέσως viral και συγκέντρωσε πολλές αντιδράσεις, καθώς αρκετός κόσμος διαφωνεί με τις απόψεις του influencer που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή στο ριάλιτι Big Brother, όταν αποβλήθηκε, επειδή κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο ξυλοκοπούσε μια γυναίκα.

«Είναι σκλάβα του Matrix»

Η απάντηση του δεν άργησε όμως και ο ίδιος προσπάθησε να αστειευτεί μαζί της, αναφέροντας ότι «σε ευχαριστώ που επιβεβαίωσες μέσω της διεύθυνσης του email σου, πως έχεις μικρό πέος @GretaThunberg. Ο κόσμος είναι περίεργος. Και συμφωνώ ότι πρέπει να αποκτήσεις μια ζωή».

Μάλιστα, παρέθεσε και ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται με ένα κόκκινο μπουρνούζι και καπνίζοντας ένα πούρο, ενώ με την πρώτη ρουφηξιά ανέφερε πως «απελευθερώνω αέρια του θερμοκηπίου».

«Είμαι προφανώς ξένος στη διαδικτυακή διαμάχη, δεν είναι κάτι που κάνω συχνά. Αλλά τώρα ο mainstream Τύπος σχολιάζει το γεγονός ότι ενημέρωνα την Γκρέτα ότι η πολύ εκτεταμένη συλλογή αυτοκινήτων μου – με κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με νεκρούς δεινόσαυρους – έχει τεράστιο προφίλ εκπομπών. Και απάντησε λέγοντάς μου τη δική της διεύθυνση email. Η διεύθυνση email της Γκρέτα είναι “έχω ενέργεια μικρού πέους”. Γιατί να είναι αυτή η δική σου διεύθυνση email, Γκρέτα; Παράξενο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Στη συνέχεια, είπε ότι «προφανώς δεν θέλω να υποθέσω το φύλο της, είναι 50/50. Αλλά είναι αυτό που είναι. Στην πραγματικότητα δεν είμαι θυμωμένος με την Γκρέτα. Σας παρακαλώ, φέρτε μου πίτσα και βεβαιωθείτε ότι αυτά τα κουτιά δεν ανακυκλώνονται. Δεν είμαι πραγματικά θυμωμένος με την Γκρέτα, γιατί δεν συνειδητοποιεί ότι την έχουν προγραμματίσει. Δεν συνειδητοποιεί ότι είναι σκλάβα του Matrix. Νομίζει ότι τα πάει καλά».

Οι αρνητικές αντιδράσεις λοιπόν, έπεσαν «βροχή», με πολλούς να αναφέρουν πως εκείνος είναι ο «παράξενος, ενώ άλλοι θεώρησαν πως το καλύτερο που είχε να κάνει, ήταν «να σωπάσει», από τη στιγμή που δεν μπορούσε να δώσει «μια ετοιμόλογη απάντηση».