Μεγάλα γεγονότα που απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη καλύπτουν καθημερινά από τη μία άκρη του κόσμου έως την άλλη έμπειροι φωτορεπόρτερ. Αναμφισβήτητα αυτό που απασχολείσαι την παγκόσμια κοινή γνώμη τις προηγούμενες ημέρες ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αλλά και το «σκάνδαλο μεγατόνων» QatarGate, που εμπλέκεται η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή…

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια υπόκλιση στον Λιονέλ Μέσι – «Ο κόσμος του ανήκει»

Για πολλούς ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος παίχτης ποδοσφαίρου στον κόσμο και το επιβεβαίωσε στο φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αργεντινός μάγος είναι πλέον ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Μουντιάλ που έχει σκοράρει στην φάση των ομίλων, στους «16», στα προημιτελικά, ημιτελικά και τον τελικό της ίδιας διοργάνωσης! Ο Μέσι έσπασε όλα τα κοντέρ στο Μουντιάλ αλλά συνεχίζει να κατακτάει πρωτιές και μετά το τέλος του τουρνουά, με τη φωτογραφία του με το τρόπαιο να γίνεται η ανάρτηση με τα περισσότερα likes στον κόσμο του Instagram.

Αγρυπνία στο Καπιτώλιο για τα θύματα του Ιράν

Το Καπιτώλιο φαίνεται πίσω από μια αγρυπνία προς τιμήν των Ιρανών που φέρεται να σκοτώθηκαν από την κυβέρνησή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για υποστήριξη των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στο Ιράν στο National Mall.

 Ρωσία: Η διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Τα γράμματα «Z» και «V» που συμβολίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία κοσμούν την είσοδο του πάρκου Γκόρκι που είναι διακοσμημένο για τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων στη Μόσχα.

Τα γλυκόπικρα Χριστούγεννα των Ουκρανών

Οι διακοπές των Χριστουγέννων έφτασε, δίνοντας ένα διάλειμμα χαράς και ελπίδας στους Ουκρανούς. Μικρές στιγμές χαράς μέσα στην απόλυτη φρίκη. Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Κιέβου Vitali Klitschko ποζάρει για φωτογραφίες με υποστηρικτές κατά τη διάρκεια των εγκαινίων χριστουγεννιάτικου δέντρου στολισμένου με τα χρώματα της ουκρανικής εθνικής σημαίας στο Κίεβο της Ουκρανίας, Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022. Αξιωματούχοι του Κιέβου διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν στη Ρωσία να «κλέψει» τα Χριστούγεννα από τα παιδιά της Ουκρανίας.

Ο μαύρος Άγιος Βασίλης και τα δώρα σε φτωχά παιδιά της Βραζιλίας

Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα εξαπλώνεται από την μία άκρη της γης ως την άλλη και όλα τα παιδιά του κόσμου, αναμένουν με αγωνία την άφιξη του Άγιου Βασίλη. Κάποια παιδιά ικανοποιούνται με ακριβά μόνο δώρα ενώ άλλα αρκούνται με μικρότερες σακούλες. Κι’ όμως η χαρά στο πρόσωπό τους μαρτυρά την αγνότητα των ψυχών τους… Ο Άντερσον Χόρχε, ντυμένος Άγιος Βασίλης, ποζάρει για μια φωτογραφία με τα παιδιά και τα δώρα τους, στην παραγκούπολη Paraisopolis του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, όπου μοιράστηκαν χριστουγεννιάτικα δώρα σε μερικούς από τους νεαρούς κατοίκους.

Ιστορική επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ

Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Δεκτός με θερμά χειροκροτήματα έγινε στο Καπιτώλιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση του Κογκρέσου. Η Ουκρανία «κρατάει τις θέσεις της και δεν θα παραδοθεί ποτέ», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στην ιστορική ομιλία του στις ΗΠΑ. Ο Ζελένσκι πέρασε το πρώτο μέρος της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, συναντώντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο πριν την ομιλία του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το βράδυ της Τετάρτης. Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου στο Κογκρέσο ξεκίνησε με ένα σημείωμα ευγνωμοσύνης για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα της Ουκρανίας κατά της επιθετικότητας της Ρωσίας και διαβεβαίωσε τους νομοθέτες ότι η Ουκρανία είναι «ζωντανή όσο ποτέ».

Στα λευκά το Λονδίνο

Στα λευκά έχει «ντυθεί» το Λονδίνο καθώς σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας της Αγγλίας σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση. Ένα ζευγάρι φωτογραφίζει έναν χιονάνθρωπο στο Λονδίνο, τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου. Χιόνι και πάγος έχουν σαρώσει περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις κρύες χειμωνιάτικες συνθήκες να συνεχίζονται για μέρες.

Την Πέμπτη (22/12) ο Βέλγος δικαστής αποφάσισε αν η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ή αν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη εν αναμονή της δίκης της για το σκάνδαλο Qatar Gate. Και ανακοινώθηκε το πρώτο. Στη φυλακή για έναν μήνα ακόμη. Ο ένας εκ των δικηγόρων της κα Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να είναι παρών στην ακροαματική διαδικασία στο Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Τα μεγαλύτερα Πρακτορεία Ειδήσεων στον κόσμο περίμεναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της Ευρωβουλευτού.