Τα χιόνια και ο παγετός στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, με πολλά δρομολόγια να ακυρώνονται ή να καθυστερούν σημαντικά. Τη νύχτα σε αρκετά τμήματα της Σκωτίας η θερμοκρασία έπεσε 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν τα δρομολόγια στα δίκτυα Gatwick Express, Great Northern, Southern και Thameslink σύμφωνα με τον Independent. Οι επιβάτες καλούνται να ταξιδεύουν μόνο αν είναι ανάγκη, καθώς και σήμερα αναμένονται καθυστερήσεις.

Τα προβλήματα έρχονται μία μέρα πριν τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στις δύο 48ωρες απεργίες που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους.

Ο πάγος προκάλεσε μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, με την εταιρία RAC να έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις 7.500 χιλιάδων χαλασμένων αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 50% σε σχέση με μια συνηθισμένη Δευτέρα. Η αστυνομία του Έσσεξ ανέφερε επίσης αρκετές συγκρούσεις λόγω του παγετού.

Τα σχολεία επηρεάστηκαν επίσης από την κακοκαιρία, με ορισμένα να κλείνουν τις πόρτες τους τη Δευτέρα. Η αναστάτωση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη, με ορισμένα σχολεία να σχεδιάζουν να παραμείνουν κλειστά καθώς επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο: