Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, αφού ο εισαγγελέας Φουρκάν Οκουντάν ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, την οποία «βρήκε λίγη».

Έτσι, «θα ασκηθεί έφεση για την αναίρεση της προαναφερθείσας απόφασης λόγω του ότι υπάρχουν ζητήματα που έρχονται σε αντίθεση προς τη διαδικασία και το νόμο», καθώς ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης

Σημειώνεται, ότι χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν σήμερα κατά της καταδίκης του και την απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας που του επιβλήθηκε, με επικρίσεις κατά της κυβέρνησης έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να αποτελέσουν μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές προκλήσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπό τους ήχους πατριωτικής μουσικής, το πλήθος κρατούσε τουρκικές σημαίες μπροστά από το κτίριο του δήμου της Κωνσταντινούπολης, στην πόλη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Ένα μεγάλο πανό με την εικόνα του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ κρεμάστηκε στο κτίριο.