Η σειρά του Netflix «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story» στις πρώτες μέρες προβολής κατάφερε να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ώρες θέασης και να αποτελέσει θέμα συζήτησης. Η δημοφιλής σειρά του Ράιαν Μέρφι με τον Έβαν Πίτερς στον ομώνυμο ρόλο, που κατάφερε να παραμείνει για 7 εβδομάδες στο παγκόσμιο Top 10 του Netflix σε 92 χώρες αποτέλεσε όμως θέμα συζήτησης και για ένα ακόμα λόγο.

Ο λόγος ήταν η ετικέτα LGBTQ την οποία είχε τοποθετήσει η πλατφόρμα Netflix ώστε να προσδιορίσει ότι η σειρά περιέχει περιεχόμενο που αφορά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η ετικέτα προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα το Netflix να την αφαιρέσει. Μια κίνηση η οποία δεν βρίσκει σύμφωνο τον σκηνοθέτη της σειράς Ράιαν Μέρφι.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Variety, ο Ράιαν Μέρφι τόνισε πως ο ίδιος «προσωπικά διαφώνησε» με την αφαίρεση της ετικέτας από το «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story».

«Πρόκειται για ομοφοβία» επισήμανε ο Μέρφι και πρόσθεσε ότι: «Η δουλειά μου ως καλλιτέχνης είναι να κρατάω έναν καθρέφτη για αυτό που συνέβη. Είναι άσχημο. Δεν είναι όμορφο. Θέλετε να το δείτε; Αν θέλετε, δείτε το. Αν δεν θέλετε, κοιτάξτε μακριά και μερικές φορές, μέρος αυτής της αγανάκτησης κατευθύνεται στο πλαίσιο του καθρέφτη αντί στην αντανάκλαση».

Η ένδειξη LGBTQ στην σειρά προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων. Οι περισσότεροι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέκριναν τη συνδρομητική πλατφόρμα, πως ρομαντικοποιούσε τα εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου κατά της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και μετέφερε μια αρνητική εικόνα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.