Το Forbes δημοσίευσε την λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο για το 2022 με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, να βρίσκεται στην κορυφή αυτής. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Μαχσά Αμινί, η 22χρονη Ιρανή που έχασε τη ζωή μετά από επεισόδιο με την αστυνομία ηθών της χώρας, γεγονός που οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών.

Για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει το πως οι αποφάσεις του οργάνου του οποίου είναι πρόεδρος επηρεάζει τις ζωές των παραπάνω από 450 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών, ενώ σημειώνει πως ήταν πρωτοπόρος στις δράσεις για στήριξη της οικονομίας στην ΕΕ το 2020 δίνοντας βοήθεια 750 δισεκατομμύρια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει εξελιχθεί σε υπέρμαχο των δυτικών αξιών έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια από τις εισόδους που έκαναν εντύπωση είναι κι εκείνη της Τζόρτζια Μελόνι. Σύμφωνα με την καθιερωμένη ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, η Ιταλίδα πρωθυπουργός είναι η έβδομη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, το Forbes υπογραμμίζει ότι «το 2022 κατέκτησαν την εξουσία νέοι πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και η πρώτη πρωθυπουργός της Ιταλίας, η Τζόρτζια Μελόνι».

«Ως επικεφαλής της πιο δεξιάς ιταλικής κυβέρνησης από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα, η Μελόνι είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, το πολιτικό μέλλον του οποίου παραμένει αβέβαιο. Παρά ταύτα, η επιτυχία της αποτελεί σημαντική κατάκτηση για τον ηγετικό ρόλο των γυναικών, διότι πρόκειται για την μόνη γυναίκα, η οποία είναι επικεφαλής χώρας-μέλους της G20», αναφέρει το Forbes για την πρόεδρο των «Αδελφών της Ιταλίας».

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, Στην 3η, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και ακολουθούν οι επιχειρηματίες Μέρι Μπάρα και Άμπιγκεϊλ Τζόνσον, η φιλάνθρωπος Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, ενώ από τις οκτώ ως δέκα βρίσκονται οι επιχειρηματίες Κάρεν Λιντς, Τζούλι Σουΐτ και Τζέιν Φρέιζερ.

Από τον κόσμο του θεάματος, η πρώτη που εμφανίζεται στην λίστα είναι η παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι (24), ενώ από καλλιτέχνιδες στο νούμερο 73 βρίσκεται η τραγουδίστρια Ριάνα, στο 79 η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ και στο 80 η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ Νόουλς, στο 86 βρίσκεται η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν και στο 96 η τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον.