Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας υποστήριξε πως «πύραυλος ρωσικής κατασκευής» ευθύνεται για το θάνατο δύο ανθρώπων στο χωριό Πρζέβοντοβ στα ανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, το απόγευμα της Τρίτης (15/11).

Ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών, Λούκας Γιάσινα, τόνισε σε ανακοίνωσή του: «Στις 15 Νοεμβρίου 2022, όλη η ουκρανική επικράτεια και καίριες υποδομές της Ουκρανίας δέχθηκαν ισχυρά πυρά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας για πολλές ώρες. Στις 15:40 (σ.σ. τοπική ώρα), στο χωριό Πρζέβοντοβ ένας ρωσικής κατασκευής πύραυλος έπεσε σκοτώνοντας δύο πολίτες της Δημοκρατίας της Πολωνίας».

Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας στη χώρα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό στο Πρζέβοντοβ. Σε ανακοίνωσή που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της πολωνικής κυβέρνησης, εκπρόσωπος ανέφερε: «Ο υπουργός Εξωτερικών Ζμπίγκνιου Ράου κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών απαιτώντας άμεσες και λεπτομερείς εξηγήσεις».