Μετά την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, σχετικά με το σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πως η Ελλάδα και οι ΗΠΑ υποθάλπουν τρομοκράτες, ήρθε και η τοποθέτηση της αμερικανικής πλευράς.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως αν η γυναίκα που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, δεν έπεφτε στα χέρια των τουρκικών αρχών τότε θα διέφευγε στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστήριξε αναφορικά με τις κατηγορίας του Σοϊλού, αλλά και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Απορρίπτουμε οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, τον πολύτιμο σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ» τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υπογραμμίζει: «Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους».