Απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος νωρίτερα σήμερα υποστήριξε ότι αν δεν είχε συλληφθεί η φερόμενη δράστις της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στην Ελλάδα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της.

«Να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους ανθρώπους που χάθηκαν, στον τουρκικό λαό και την τουρκική ηγεσία. Απολύτως καταδικαστέα όσα έγιναν. Η χώρα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας», τόνισε, από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε σήμερα και στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν είχαν πιάσει την ύποπτη για την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, θα είχε περάσει στη χώρα μας.

O Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφέρθηκε και στις ΗΠΑ, με την Τουρκία να «απορρίπτει» τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, που «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» Κούρδους του Κομπάνι.

«Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και μερικούς συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.