Η έδρα στη Γερουσία για την Πενσιλβάνια πάει στους Δημοκρατικούς και τον υποψήφιό τους Τζον Φέτερμαν, ο οποίος κερδίζει τον γνωστό από την παρουσία του στην τηλεόραση χειρουργό Μεχμέτ Οζ, ο οποίος διεκδικούσε την έδρα για τους Ρεπουμπλικάνους.

Όπως μεταδίδει το NBC, η νίκη αυτή ενδεχομένως να αποδειχθεί αποφασιστικής σημασίας για τον έλεγχο της Γερουσίας ενώ είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Ο 60χρονος Μεχμέτ Οζ έχει τη στήριξη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί σημαντική επιρροή στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Ο Τζον Φέτερμαν, ένας καραφλός γίγαντας (με ύψος 2,05) τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης και της ενίσχυσης των εργατικών συνδικάτων. Ο 50χρονος ξεχωρίζει επίσης για το απλό, καθημερινό του ντύσιμο, κυρίως τα σορτς και τις αθλητικές φόρμες που φορά, αλλά πάνω απ’ όλα τα φούτερ με κουκούλα τα οποία δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ.

Πρώην δήμαρχος μιας μικρής πόλης της Πενσυλβάνια, ο Δημοκρατικός αναρρώνει από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και ακόμη δυσκολεύεται να μιλήσει καλά. Για καιρό προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις, όμως τις τελευταίες εβδομάδες η δημοτικότητά του μειωνόταν.