Ένας καθηγητής μαθηματικών στη Βρετανία, που φέρεται να είχε άσεμνες διαδικτυακές συνομιλίες με «14χρονη μαθήτρια», συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών του μέσω ίντερνετ. Η ανήλικη που συνομιλούσε δεν ήταν μαθήτρια στην πραγματικότητα αλλά «online κυνηγοί παιδόφιλων» που τον παγίδευσαν.

Η ομάδα αυτή, η οποία πήρε τον νόμο στα χέρια της, του έκλεισε ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο. Όταν τον βρήκαν στο σημείο, εκπέμποντας live στα κοινωνικά δίκτυα τη συνάντηση. Από την πλευρά του ο 39χρονος καθηγητής ισχυρίστηκε πως είχε ραντεβού με ενήλικη γυναίκα 33 ετών. Ωστόσο, on camera, δύο άνδρες και μία γυναίκα του έδωσαν έναν φάκελο γεμάτο στοιχεία που φέρεται να περιέχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πω καθ’ όλη την διάρκεια του διαλόγου γονέων και δράστη δεν ασκήθηκε ούτε λεκτική, ούτε και σωματική βία.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα τον ρωτούν εάν είναι δικά του τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που έστελνε στο μικρό κορίτσι. Ο δράστης σαστισμένος προσπαθεί να δικαιολογηθεί, αλλά τελικά παραδέχεται τις πράξεις του, μεταδίδει η dailymail.

Περιπολικό έφτασε στο σημείο και αφού οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τους γονείς, πέρασαν χειροπέδες στον 39χρονος καθηγητή. Ο 39χρονος, που είναι και πατέρας ενός παιδιού, κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, όπου η ανάκριση του συνεχίζεται. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν δώσει στην δημοσιότητα ακόμη στοιχεία της ταυτότητάς του.

Το βίντεο διαρκεί 30 λεπτά και προβλήθηκε μέσω Facebook Live.