Δύο πανό, υπέρ και κατά της Πορείας στη Ρώμη, εμφανίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (27/10) στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και συγκεκριμένα στην γέφυρα Belvedere degli Annibaldi, με θέα το Κολοσσαίο, ακριβώς την παραμονή της της 100ής επετείου της Πορείας προς τη Ρώμη, στις 28 Οκτωβρίου 1922. Στο πρώτο εμφανίζεται η επιγραφή «28-X-2022 ξέρουμε πώς θα τελειώσει» με τη φωτογραφία του Μπενίτο Μουσολίνι ανάποδα, προς ανάμνηση των γεγονότων στην piazzale Loreto.

Η πρωτοβουλία ανήκε στους αντιφασίστες της Patria Socialista και είχε και… απάντηση. Για την ακρίβεια, το νεοφασιστικό κίνημα Movimento Nazionale αποκατέστησε την εικόνα του Ντούτσε σωστά συνοδευόμενη από ένα άλλο πανό, για να καλύψει το προηγούμενο, με τις λέξεις «100 χρόνια μετά, η πορεία συνεχίζεται» και το λογότυπο του Movimento Nazionale.

Το Κίνημα διεκδίκησε τη δράση με την εξής δήλωση: «Θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα κομμάτι της ιταλικής ιστορίας προς μια συγκεκριμένη πολιτική παράταξη που θα ήθελε να λησμονηθεί. Η Πορεία προς στη Ρώμη, σε μια εποχή που η Χώρα ήταν συντετριμμένη από τα ερείπια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έδωσε ξανά δύναμη, ελπίδα και μεγαλείο σε ένα έθνος και έναν λαό μαχητών».

Επενέβη η αστυνομία για να αφαιρέσει την αφίσα.