Στη δημοσιότητα δόθηκαν από ρωσικά μέσα ενημέρωσης τα ονόματα των τεσσάρων ατόμων που σκοτώθηκαν στην έκρηξη της γέφυρας Κερτς στην Κριμαία για την οποία ο Πούτιν έχει κατηγορήσει τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας. Ανάμεσα στους νεκρούς ο 42χρονος δικαστής Σεργκέι Μασλόφ ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν ο οδηγός της μαύρης Cadillac Escalade που φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα να περνάει δίπλα στο φορτηγό στο οποίο βρίσκονταν τα εκρηκτικά. Ο Μασλόφ, στο παρελθόν είχε προεδρεύσει σε υποθέσεις για την κόρη του στενού συνεργάτη του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, αλλά και της Gazprom.

O Μασλόφ φέρεται να είχε πει σε συναδέλφους του ότι θα πήγαινε για διακοπές στην Κριμαία όπου διατηρούσε ένα κτήμα. Ο δικαστής επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί με τον 53χρονο ιστορικό Έντουαρντ Τσουτσάκιν και τη 33χρονη σύζυγό του Ζόγια Σοφρόνοβα και τον 26χρονο γυμναστική Γκλεμπ Οργκέτκιν. Και οι τέσσερις σκοτώθηκαν, μεταδίδει η dailymail.

Η τοπική εφημερίδα Moskovsky Komsomolets ήταν η πρώτη που ανέφερε τον θάνατο του Μάσλοφ, ισχυριζόμενη ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο που φαίνεται σε πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να προσπερνά ένα φορτηγό που οι Ρώσοι ερευνητές είπαν ότι προκάλεσε την έκρηξη.

Το αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα μετά την έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας, με τα πτώματα των θυμάτων να ανασύρονται από το νερό. Οι Ρώσοι ερευνητές είπαν αρχικά ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: ο Τσουτσάκιν, η Σοφρόνοβα και ο οδηγός του φορτηγού, ο 52χρονος Μαχίρ Γιουσούμποφ.

Αλλά τώρα φαίνεται ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ήταν πέντε, μεταξύ των οποίων ο Maslov και ο γυμναστής Orgetkin. Δεν είναι σαφές γιατί ο θάνατός τους δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα, αναφέρει το δημοσίευμα.