Ο Έλον Μασκ λίγο πριν κάνει ανάρτηση στο Twitter με την οποία πρότεινε τέσσερις λύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, φέρεται να είχε απευθείας συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, ο Ιαν Μπρέμερ του Eurasia Group υποστήριξε ότι ο Αμερικανός κροίσος επικοινώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο, πριν ζητήσει από τους χρήστες της πλατφόρμας, να ψηφίσουν την πρόταση που θεωρούσαν πιο σωστή.

Κατά τον Μπρέμερ ο Πούτιν δήλωσε «έτοιμος να διαπραγματευτεί», αλλά έθεσε σαφείς και απαράβατους όρους: η Κριμαία να παραμείνει ρωσική, η Ουκρανία θα έπρεπε να δεχτεί μια κατάσταση μόνιμης ουδετερότητας και να δεχτεί την προσάρτηση του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.

Οι όροι θα έπρεπε να υλοποιηθούν σε κάθε περίπτωση, με τον Πούτιν να θέτει ακόμη και ζήτημα χρήσης πυρηνικών σε περίπτωση που η Ουκρανία εισέβαλε στην Κριμαία. Πάντως, ο πρόεδρος της Ρωσίας φέρεται να ζήτησε από τον συνομιλητή του «να γίνει το ο,τιδήποτε για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο».

«Μίλησα με τον Πούτιν πριν από 18 μήνες»

Παρόλα αυτά, ο Έλον Μασκ σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, αρνήθηκε ότι επικοινώνησε με τον Πούτιν, τονίζοντας ότι τελευταία φορά μίλησε μαζί του πριν από 18 μήνες.

«Μίλησα με τον Πούτιν μόνο μία φορά και αυτό ήταν πριν από 18 μήνες. Μιλήσαμε για το Διάστημα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, πως ο Μασκ στις 3 Οκτωβρίου έκανε tweet, όπου πρότεινε τέσσερα σημεία για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ζητούσε εκλογές στις προσαρτημένες περιοχές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία «όπως ίσχυε από το 1783», παροχή πόσιμου νερού στην Κριμαία και ουδετερότητα της Ουκρανίας.