Για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία αλλά και για τις ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων μίλησε την Παρασκευή (30/9) ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα, Σεργκέι Σουτένκο. «Δεν φοβόμαστε, παίρνουμε όμως τις απειλές σοβαρά» διαμήνυσε.

Μιλώντας στο Open και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει η Ουκρανία μετά την προσάρτηση του 15% των εδαφών της στη Ρωσία ο Σεργκέι Σουτένκο τόνισε: «Δεν θα αλλάξει τίποτα επειδή είναι τα εδάφη μας και θα συνεχίζουμε να τα υπερασπιζόμαστε και να τα απελευθερώνουμε».

«Πρόκειται για μία ακόμη πτυχή της τρέλας του προέδρου Πούτιν» υπογράμμισε.

«Δεν φοβόμαστε ότι η Ρωσία θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων το παίρνουμε όμως στα σοβαρά. Για τον λόγο αυτό προειδοποιούμε ότι όλοι οι ηγέτες, σε κάποια χρονικό διάστημα καταδίκασαν τη χρήση τέτοιου είδους όπλων μαζικής καταστροφής, τώρα πρέπει να επικεντρώσουν την ισχύ και τη δύναμή τους για να εργαστούν με τη Ρωσία για τις απειλές αυτές» τόνισε ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα.

«Η μόνη επιλογή είναι να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης»

«Με την έναρξη του πολέμου η Ρωσία χρησιμοποίησε τις καλύτερές τις δυνάμεις προετοιμασμένες, εκπαιδευμένες, επαγγελματίες. Τώρα πρόκειται για κάποιους νέους, χωρίς προσόντα που πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή» είπε αναφερόμενος στην επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η μόνη επιλογή είναι να δείξουμε τη νίκη μας και να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης. Έπειτα μπορεί να αποκτήσει κάποιου είδους κοινή λογική ο Πρόεδρος Πούτιν και οι Ρώσοι ηγέτες ώστε να ξεκινήσουν να σκέφτονται φυσιολογικά» δήλωσε κλείνοντας.