Αίρεται ένα από τα αυστηρότερα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που είχαν λάβει οι αρχές της Αυστραλίας: η πενθήμερη καραντίνα. Πλέον όποιος κολλήσει κορονοϊό από τις 14 Οκτωβρίου δεν θα μένει σπίτι του για πέντε μέρες, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Η νέα πολιτική της κυβέρνησης σκοπό έχει την προώθηση «ανεκτικότητας και την οικοδόμηση δυνατοτήτων και τη μείωση της εξάρτησης από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις», είπε ο κ. Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Αυστραλία μπόρεσε στο αρχικό στάδιο της πανδημίας να περιορίσει δραστικά την εξάπλωση του ιού, κλείνοντας τα σύνορα και επιβάλλοντας αστραπιαία lockdowns. Όμως φέτος αποφάσισε φέτος να αλλάξει προσέγγιση, να ζήσει με τον κορονοϊό, χάρη στην αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που εμβολιάστηκε αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται το Reuters.

Η χώρα της Ωκεανίας έχει καταγράψει περίπου 15.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε σύνολο 6,5 εκατ. και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.