Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ματαίωσε τελευταία στιγμή προγραμματισμένη συνέντευξη σε πολεμική ανταποκρίτρια του CNN, καθώς εκείνη αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα, με το περιστατικό να σημειώνεται στην Νέα Υόρκη.

Η Κριστιάν Αμανπούρ σε σειρά αναρτήσεων που έκανε στο Twitter αποκάλυψε το παρασκήνιο και ανέφερε ότι «μετά από εβδομάδες ετοιμασιών και πολύωρες διαδικασίες για την εγκατάσταση μεταφραστικού εξοπλισμού, φώτων και καμερών, ήμασταν έτοιμοι. Αλλά ο πρόεδρος Ραϊσί δεν εμφανίστηκε. Σαράντα λεπτά αργότερα ήρθε ένας βοηθός. Όπως μου είπε, ο πρόεδρος πρότεινε να φορέσω μαντίλα, γιατί είναι οι ιεροί μήνες του Μουχαράμ και του Σαφάρ».

«Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει νόμος ή παράδοση σχετικά με τις μαντίλες. Τόνισα ότι κανένας Ιρανός πρόεδρος στο παρελθόν δεν το είχε απαιτήσει όταν τους έπαιρνα συνέντευξη εκτός Ιράν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ανέφερε πως «ο βοηθός ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξη δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν φορούσα μαντίλα. Έκανε λόγο για “ζήτημα σεβασμού” και μίλησε για την “κατάσταση στο Ιράν” – αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα», είπε και συμπλήρωσε ότι «και πάλι, είπα ότι δεν μπορούσα να συμφωνήσω με αυτό το πρωτοφανές και απροσδόκητο αίτημα».

«Και έτσι φύγαμε. Η συνέντευξη δεν έγινε. Την ώρα που οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, θα ήταν μια σημαντική στιγμή για να μιλήσω με τον Πρόεδρο Ραϊσί», κατέληξε στις αναρτήσεις της.

Μάλιστα, ανέβασε μια φωτογραφία με δύο καρέκλες, με εκείνη να κάθεται στην μία και την άλλη να είναι άδεια, θέλοντας να δείξει την δυσαρέσκεια της για το περιστατικό.