Πήρε τελικά θεώρηση εισόδου για να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με ένα ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία κατηγορεί επί εβδομάδες τις Ηνωμένες Πολιτείες πως δεν δίνει στα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας θεωρήσεις εισόδου για να συμμετάσχουν στην 73η Γενική Συνέλευση, που ξεκινά σήμερα τις εργασίες της στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα δόθηκαν θεωρήσεις εισόδου στον Λαβρόφ και σε ορισμένους από εκείνους που θα τον συνοδεύσουν« μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να μπλοκάρουν την πλήρη συμμετοχή της Ρωσίας στη Γενική Συνέλευση καθυστερώντας τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στους Ρώσους. Οι υψηλού επιπέδου συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ «παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους» μη εκδίδοντας θεωρήσεις εισόδου στο σύνολο της αντιπροσωπείας της Ρωσίας και είπε πως λαμβάνει μέτρα για να καταστήσει υπόλογους τόσο τον ΟΗΕ όσο και τις ΗΠΑ για την κατάσταση.