Ανησυχία από τους γιατρούς της Βασίλισσας Ελισάβετ για την κατάσταση της υγείας της, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η 96χρονη μονάρχης βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση», αναφέρουν τα ανάκτορα.

Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.

Στο Μπαλμόραλ έσπευσε ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα, ενώ όλη η βασιλική οικογένεια μεταβαίνει στη Σκωτία για να βρεθεί στο πλευρό της βασίλισσας. Ωστόσο, όπως ανέφερε το reuters ο πρίγκιπας Χάρι ταξιδεύει χωρίς την Μέγκαν Μαρκλ.

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας».

Η στιγμή που το BBC διακόπτει το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την είδηση

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης…και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας».

A statement from Buckingham Palace:

Posted by The Royal Family on Thursday, September 8, 2022

Με μελανιασμένο χέρι χαιρέτησε την Λιζ Τρας

Η συνάντηση της Βασίλισσας Ελισάβετ με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας, όπου της έδωσε την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης έφερε νέο κύκλο ανησυχία για την κατάσταση της 96χρονης.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διακρίνεται το χέρι της Ελισάβετ να έχει μια μεγάλη μελανιά, ενώ εκείνη φαίνεται καταβεβλημένη και μαζεμένη.

Βασίλισσα Ελισάβετ και Λιζ Τρας