Με ένα ασύλληπτο περιστατικό ήρθε αντιμέτωπος ένας χειρούργος στη Βραζιλία, καθώς έκανε εγχείρηση σε μια μικροκαμωμένη γυναίκα για να αφαιρέσει έναν τεράστιο όγκο που ζύγιζε περίπου 45 κιλά.

Σύμφωνα με την nypost.com, μια γυναίκα με ύψος περίπου 1,4 μέτρα που ζύγιζε 149 κιλά πήγε στο νοσοκομείο São José do Avaí στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ζήτησε να υποβληθεί σε εξετάσεις, γιατί αισθάνονταν δύσπνοια.

Τότε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το τεράστιο στομάχι της δεν οφείλονταν σε παραπανίσια κιλά, αλλά σε έναν όγκο, που ήταν 45 κιλά. Μάλιστα, όταν την ρώτησαν για πόσο καιρό αντιμετώπιζε το συγκεκριμένο ζήτημα, απάντησε για πέντε χρόνια, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Έτσι, ο χειρουργός Glaucio Boechat την έβαλε αμέσως στο χειρουργείο που έγινε στις 31 Αυγούστου και για να βγει εις πέρας η διαδικασία, χρειάστηκε να κινητοποιηθεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

«Δεν χειρουργείς κάθε μέρα έναν όγκο αυτού του μεγέθους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ήταν ο μεγαλύτερος όγκος που έχω χειρουργήσει. Σίγουρα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους που έχει αφαιρεθεί ποτέ».

«Υπήρχαν περίπου 13 ή 14 άτομα στο χειρουργείο. Όλο το νοσοκομείο κινητοποιήθηκε για να γίνει αυτό το χειρουργείο», ανέφερε στη συνέχεια.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ανάπτυξη αυτού του όγκου, καθώς αναμένονται σε 20 μέρες τα αποτελέσματα της βιοψίας. Όμως οι γιατροί υποπτεύονται πως ενδέχεται ο όγκος να ξεκίνησε από την μήτρα της γυναίκας.

Ο γιατρός Glaucio Boechat ποζάρει με τον όγκο που αφαίρεσε