Ένας 21χρονος ράπερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας (29/8) στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ στο Λονδίνο, το οποίο γιορτάζει τον πολιτισμό της Καραϊβικής και επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια αναστολής λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το θύμα είναι ένας 21χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο ράπερ Τακάγιο Νέμπχαρντ, γνωστός ως «TKorStretch».

Η αστυνομία τον απομάκρυνε από το πλήθος και ο άνδρας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες αλλά αργότερα εξέπνευσε σε νοσοκομείο του δυτικού Λονδίνου όπου μεταφέρθηκε.

Όπως είπε ο μάνατζέρ του σύμφωνα με πληροφορίες από το ΒΒC ο ράπερ, ο οποίος καταγόταν από το Μπρίστολ, είχε πάει στο καρναβάλι μαζί με την αδελφή του και φίλους του.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, πολλά άλλα βίαια περιστατικά και επιθέσεις με μαχαίρι σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διήμερου καρναβαλιού.

Έρευνα για την επίθεση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο βρετανικά ΜΜΕ, διενεργεί η αστυνομία, η οποία έκανε έκκληση στο κοινό για πληροφορίες, σημειώνοντας ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο σημείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε περισσότερες από 200 συλλήψεις και προσαγωγές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων 46 για επίθεση, 36 για χρήση ναρκωτικών, 33 για οπλοκατοχή, 27 για διατάραξη της δημόσιας τάξης και οκτώ για σεξουαλική επίθεση.

Δολοφονίες με μαχαίρι σημειώνονται συχνά στο Λονδίνο, ενώ η κατοχή πυροβόλων όπλων ελέγχεται πολύ αυστηρά.

Ένα κύμα δολοφονιών με μαχαίρι έχει ξεσηκώσει την κοινή γνώμη αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένου ενός 87χρονου άνδρα που μαχαιρώθηκε καθώς κυκλοφορούσε με την ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιό του.