Ένας μαύρος πάστορας απαντά με μήνυση σε βάρος της αστυνομίας, αφότου του πέρασαν χειροπέδες επειδή πότιζε τα λουλούδια του γείτονά του όταν εκείνος έλειπε από το σπίτι του. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι μια γυναίκα παρενέβη και τον υπερασπίστηκε.

Ο πάστροας Μάικλ Τζένινγκς συνελήφθη τον περασμένο Μάιο σε μια αυλή σπιτιού στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, όταν η αστυνομία έλαβε μια κλήση για έναν παράξενο άντρα και ένα όχημα στην κατοικία.

Ο Τζένινγκς, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα να ποτίζει τα λουλούδια με ένα λάστιχο, είχε μόλις επιστρέψει από τη λειτουργία της Κυριακής. Είπε στους αστυνομικούς ότι ο γείτονάς του επί πολλά χρόνια του ζήτησε να προσέχει τα φυτά του για όσο θα έλειπε από την πόλη.

Όμως παρά τις καλές προθέσεις του και το γεγονός ότι άλλοι κάτοικοι της περιοχής εγγυήθηκαν για εκείνον, μεταφέρθηκε στη φυλακή και αργότερα του ασκήθηκε δίωξη για παρεμπόδιση κυβερνητικής επιχείρησης.

Αφού επέμεινε ότι απλώς πότιζε ήρεμα στον κήπο, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν: «Πώς ξέρουμε ότι αυτό είναι αλήθεια;».

Ο πάστορας, ο οποίος ζει στο απέναντι σπίτι, απάντησε: «Είχα το λάστιχο στο χέρι μου! Πότιζα τα λουλούδια!».

Κάμερες από στολές αστυνομικών κατέγραψαν τρεις από αυτούς να φωνάζουν στον Τζένινγκς, καθώς εκείνος δεν έδινε τα στοιχεία του, με αποτέλεσμα να του περάσουν τελικά χειροπέδες.

Ο Τζένινγκς έμαθε αργότερα ότι το άτομο που είχε καλέσει την αστυνομία τον ήξερε αλλά δεν τον αναγνώρισε όταν έκανε την καταγγελία.