Στο δικαστήριο βρέθηκε σήμερα (8/8) για πρώτη φορά ο Ράιαν Γκιγκς, καθώς ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορείται για επίθεση κατά της πρώην συντρόφου του, την οποία πέταξε γυμνή εκτός ξενοδοχείου.

Η δίκη ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Ιανουάριο αλλά είχε πάρει αναβολή, με την εκδίκαση της υπόθεσης να αρχίζει σήμερα σε δικαστική αίθουσα του Μάντσεστερ.

Η Κέιτ Γκρέβιλ του είχε διαμαρτυρηθεί πως ο Γκιγκς φλέρταρε με άλλες γυναίκες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο «Stafford London».

Ο Γκιγκς κατηγορείται επίσης και για χρήση βίας κατά της αδελφής της πρώην συντρόφου του, Έμα Γκρέβιλ.

O εισαγγελέας στην αγόρευση του προς του ενόρκους υποστήριξε πως ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν χειριστικός, λέγοντας πως όλη η ζωή του εκτός ποδοσφαίρου είναι γεμάτη με σκηνές κακοποίησης.

«Η συστηματική και κατά καιρούς βίαιη κακοποίηση μιας γυναίκας είναι η ουσία αυτής της υπόθεσης. Έχασε εντελώς τον αυτοέλεγχό του και σκόπιμα χτύπησε την Κέιτ, προκαλώντας πρήξιμο στα χείλη της που μελάνιασαν και προκάλεσαν αιμορραγία», είπε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας, ενώ ο δικηγόρος του Γκιγκς σημείωσε ότι όλοι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αρνήθηκε τα πάντα.