Σε τραγωδία κατέληξε ένα pool party στο Ισραήλ, όταν άνοιξε τρύπα στον πάτο πισίνας και μέσα σε ελάχιστο χρόνο άδειασε όλο το νερό με αποτέλεσμα να «καταπιεί» δύο άντρες. Ο ένας έχασε τη ζωή του.

Στο βίντεο που κατέγραψε παρευρισκόμενος φαίνεται ένα φουσκωτό φλαμίνγκο να εξαφανίζεται μέσα στην τρύπα. Όμως δυστυχώς δε ρούφηξε μόνο το παιχνίδι, αλλά και δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος 32χρονος άνδρας – τον οποίο η Αστυνομία ταυτοποίησε με το όνομα Κλιλ Κίμχι – εντοπίστηκε στο τέλος μιας σήραγγας 15 μέτρων κάτω από τη πισίνα στην πόλη Καρμέι Γιοσέφ.

Την ώρα του δυστυχήματος, μέσα στην πισίνα βρίσκονταν 6 άτομα από τα συνολικά 50 που ήταν καλεσμένοι στην πολυτελή βίλα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έστησαν μια κατασκευή για να αποτρέψουν την κατάρρευση της υπόλοιπης πισίνας και πραγματοποίησαν μια 4ωρη επιχείρηση διάσωσης, προτού βρουν την σορό του άνδρα.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι ένας 34χρονος που επίσης παρασύρθηκε κάτω από την τρύπα κατάφερε να γλιτώσει με ελαφρά τραύματα σε κεφάλι και άκρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τώρα διερευνούν το κάτα πόσο η πισίνα λειτουργούσε με τη σωστή αδειοδότηση.

Όπως δήλωσε ο τραυματιοφορέας Ούρι Νταμάρι στην «Jerusalem Post»:

«Πρόκειται για ένα πολύ ασυνήθιστο περιστατικό. Όταν έφτασα στο σημείο είδα έναν λάκκο που είχε ανοίξει στον πυθμένα της άδειας πισίνας. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί μου είπε ότι η τρύπα άνοιξε ξαφνικά και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το νερό εξαφανίστηκε μέσα στην τρύπα».

Η Aviv Bublil, ναυαγοσώστρια που εργαζόταν στο πάρτι στην πισίνα, δήλωσε στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο, Ynet, ότι γύρω στις 2:00 μ.μ. ώρα Ισραήλ, μια «δίνη» εμφανίστηκε στην πισίνα και ότι φώναξε στον κόσμο να βγουν, αλλά εκείνοι έμειναν.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο κόσμος μπορεί να νόμιζε ότι επρόκειτο για παιχνίδι και ίσως να μην αντιλήφθηκαν ότι κινδύνευαν.

«Δευτερόλεπτα αργότερα το έδαφος απλά κατέρρευσε», είπε. «Είδα δύο ανθρώπους… δύο άνθρωποι αγνοούνταν. Ένας που δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε και ένας φαινόταν ανάμεσα στα χαλάσματα από ψηλά. Το πρώτο μου ένστικτο ήταν να προσπαθήσω να μπω μέσα, αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα. Οπότε κάλεσαν τις υπηρεσίες διάσωσης».

Και συνέχισε: «Ήταν θέμα δευτερολέπτων. Κατάλαβα ότι πρόκειται για ασυνήθιστο γεγονός που δεν βλέπω σε πισίνες».

Στη μνήμη του, πολλοί φίλοι του έγραψαν συλλυπητήρια μηνύματα στον τοίχο του Kimhi στο Facebook μετά το θάνατό του, με έναν να τον ευχαριστεί για «όλα τα γέλια» και έναν άλλο να τον περιγράφει ως «τον καλύτερο φίλο στον κόσμο».