Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι από τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στο Λονδίνο ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τα δίδακτρα των πανεπιστημίων, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων χτύπησε σοβαρά στον λαιμό.

Ο δεύτερος άνδρας που ανήκει στην έφιππη αστυνομία νοσηλεύεται με τραύματα στα πόδια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έπεσε από το άλογό του.

Επιπλέον, αρκετοί φοιτητές έφυγαν από τις συγκρούσεις με ματωμένο το πρόσωπό τους μετά από την παρέμβαση αστυνομικών που προσπάθησαν με τη χρήση γκλομπ να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Κοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές ψηφίζουν το νόμο για την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων.

«Ήμουν στην πρώτη γραμμή, περπάτησα μέχρι τη γραμμή της αστυνομίας, με τα χέρια πίσω από την πλάτη, εξηγώντας ότι η περικύκλωση τους ήταν ανήθικη και απάνθρωπη» δήλωσε ένας 23χρονος φοιτητής του Goldsmiths College του Λονδίνου, κρατώντας το ματωμένο κεφάλι του.

Αρκετά άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, χωρίς να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός. Στις προηγούμενες φοιτητικές διαδηλώσεις περισσότερα από 200 άτομα είχαν συλληφθεί στη βρετανική πρωτεύουσα.