Την ώρα που ξεκινούσε στο βρετανικό κοινοβούλιο η συζήτηση για το θέμα της αύξησης των διδάκτρων των πανεπιστημίων σημειώθηκαν συγκρούσεις στο κεντρικό Λονδίνο μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών-διαδηλωτών.

Κοντά στο κοινοβούλιο οι φοιτητές προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν χτυπώντας τους διαδηλωτές με γκλομπ.

Άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν μάταια να περάσουν από τα φράγματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το κοινοβούλιο. Ένα καπνογόνο πετάχτηκε από τους διαδηλωτές προς τους αστυνομικούς που δυσκολεύονταν να συγκρατήσουν το πλήθος.

Πολλοί φοιτητές κρατούσαν πανό που έγραφαν «μηδενίστε τα πανεπιστημιακά δίδακτρα».

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδήλωση, την τέταρτη που διοργανώνεται στο Λονδίνο σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, η οποία περιφρουρούνταν από μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Διαδηλώσεις διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας. Εξάλλου οι αστυνομικές αρχές προειδοποίησαν κατά της επανάληψης βίαιων επεισοδίων όπως αυτά που σημειώθηκαν στις προηγούμενες διαδηλώσεις, ενώ οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ένα ειρηνικό κίνημα.

Σύμφωνα με το εθνικό συνδικάτο των φοιτητών περίπου 20.000 άνθρωποι παίρνουν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις.