Πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο η τελετή απονομής των Προεδρικών Μεταλλίων Ελευθερίας στις ΗΠΑ. Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον απουσίαζε επειδή βρέθηκε θετικός στην COVID-19.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε για την απουσία του ηθοποιού κατά τη διάρκεια της τελετής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να είναι εδώ σήμερα, αλλά ήθελε να είναι: ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς μας στην αμερικανική ιστορία. Βραβεία Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, Βραβεία Tony, (και) ευρεία αναγνώριση από κοινό και συνομηλίκους σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούσε να είναι εδώ μαζί μας σήμερα, αλλά θα του απονείμω αυτό το βραβείο αργότερα, όταν θα μπορέσει να έρθει εδώ» εξήγησε.

Στην τελετή ο Μπάιντεν εκφώνησε ομιλία απευθυνόμενος σε όσους παρέλαβαν τα μετάλλια, «στην εξαιρετική ομάδα Αμερικανών», όπως εξήγησε.

Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας είναι η ύψιστη διάκριση σε πολίτες της Αμερικής και απονέμεται μία φορά το χρόνο. Εκτός από τον Ντένζελ Ουάσιγκτον, υπήρχαν άλλοι 16 τιμώμενοι, μεταξύ των οποίων η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς, η αθλήτρια του ποδοσφαίρου Μέγκαν Ραπίνο, ο αείμνηστος γερουσιαστής, Τζον ΜακΚέιν και η ακτιβίστρια πολιτικών δικαιωμάτων, Νταϊάν Νας.