Στην Ατλάντα των ΗΠΑ, άνδρας 36 ετών επιτέθηκε σε δύο υπαλλήλους καταστήματος εστίασης γιατί το σάντουϊτς που αγόρασε είχε περισσότερη μαγιονέζα από εκείνη που επιθυμούσε. Η μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και η άλλη νοσηλεύεται…

Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν την κλήση και έσπευσαν στο κατάστημα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (26/6) και αφού ο 36χρονος επιτέθηκε στις δύο υπαλλήλους, πυροβολώντας.

«Ήταν ένα τραγικό γεγονός, που δεν χρειαζόταν να γίνει» είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο ύποπτος μπήκε στο εστιατόριο για να παραγγείλει ένα σάντουιτς και κάτι πήγε λάθος και εκνευρίστηκε τόσο που αποφάσισε να ξεσπάσει στους δύο υπαλλήλους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο λόγος του εκνευρισμού είναι ότι είχαν βάλει πολύ μαγιονέζα.

Ο 36χρονος δράστης συνελήφθη. Το όνομά του είναι Μέλβιν Γουίλιαμς. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, πάντως, το όπλο που είχε στην κατοχή του ήταν παράνομο και επιπλέον ήταν ελεύθερος με εγγύηση έπειτα από προηγούμενη καταδίκη του.

Ο ιατροδικαστής ταυτοποίησε τη νεκρή ως την 26χρονη Μπρίτανι Μέικον, ενώ τραυματίστηκε μία 24χρονη συνάδελφός της, η οποία νοσηλεύεται. Στο εστιατόριο βρισκόταν και ο 5χρονος γιος της τραυματισμένης. Η 24χρονη πλέον είναι σε θέση να μιλάει με τους συγγενείς της.

«Μου ραγίζει την καρδιά να ξέρω ότι κάποιος έχει το θράσος να σημαδεύει με ένα όπλο και να πυροβολεί κάποιον για κάτι τόσο μικρό όσο η υπερβολική ποσότητα μαγιονέζας σε ένα σάντουιτς» δήλωσε ο Γουίλι Γκλεν, συνιδιοκτήτης του καταστήματος. Ανέφερε, δε, πως η 26χρονη Μπρίτανι Μέικον ήταν χαρούμενη με την δουλειά της για την οποία είχε προσληφθεί μόλις μερικές εβδομάδες πριν.

Οι ιδιοκτήτες ανέφεραν στην αστυνομία πως ο δράστης είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν το κατάστημά τους, δίχως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Έχουν καταγραφεί 74 δολοφονίες στην Ατλάντα από τις αρχές του έτους, σύμφωνα τα επίσημα αστυνομικά στοιχεία. Καταγράφεται μία αύξηση 19% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021.