Σε μια από τις πιο «δυνατές φωνές» του φεμινιστικού κινήματος έχει μετατραπεί η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία μιλώντας στην «Vogue», όπως δημοσιεύει το Insider.com, προέτρεψε τους άνδρες να εκφράσουν την οργή τους για την κατάργηση του νόμου Roe v. Wade.

Μάλιστα, η Δούκισσα του Σάσσεξ αποκάλυψε ότι και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι, είναι δίπλα της και τη στηρίζει σε κάθε βήμα του αγώνα. «Ο σύζυγός μου και εγώ μιλήσαμε πολύ για αυτό τις τελευταίες ημέρες. Είναι και αυτός… ‘’φεμινιστής’’. Πρέπει να διοχετεύσουμε αυτόν τον φόβο σε δράση», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώην ηθοποιός στάθηκε σχεδόν Καθ’ όλη τη συνέμτευξη στην αποφάση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που απαγορεύει το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Σκέφτομαι πόσο τυχερή νιώθω που κατάφερα να αποκτήσω τα δύο μου παιδιά. Ξέρω πώς είναι να έχεις σχέση με αυτό που μεγαλώνει μέσα στο σώμα σου. Ξέρω πώς είναι η αίσθηση της αποβολής, για την οποία έχω μιλήσει δημοσίως. Αν είμαστε «ανοιχτοί» σε συζητήσεις για τα πράγματα που επηρεάζουν τη ζωή και το σώμα μας, τότε και περισσότεροι άνθρωποι θα καταλάβουν πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχουν μέτρα προστασίας».

Οι πολιτικές φιλοδοξίες της Μέγκαν έχουν συζητηθεί εδώ και καιρό, κυρίως από τότε που εκείνη και ο Χάρι έφυγαν από τη Βρετανία. Σύμφωνα με τις φήμες η 40χρονη ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος αν ο σύζυγός της αποσύρει τον βασιλικό του τίτλο.