Ο Νικολάς Μαδούρο απηύθυνε ηχηρή έκκληση προς τους Τούρκος επενδυτές, ώστε να πάνε για επενδύσεις στη Βενεζουέλα για την οποία ανοίγει μια «νέα εποχή», μετά από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν το 2019 από τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις από την Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο παρόλα αυτά να βάζει στο «στόχαστρο» την Ελλάδα με αφορμή της ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ελάτε, τώρα είναι η ώρα!», φώναξε δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Νικολάς Μαδούρο.

Ταγίπ Ερντογάν και Νίκολας Μαδούρο

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το 2019, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες στον κόσμο που εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μαδούρο, αφού η Ουάσινγκτον και πολλές δεκάδες χώρες στον κόσμο είχαν αναγνωρίσει τη νομιμότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας.

Οι δύο ηγέτες συνδέονται με μια σειρά από περισσότερες από 50 εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων τριών που υπογράφηκαν σήμερα για τον τουρισμό, τη γεωργία και τις τραπεζικές συναλλαγές.

Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών τριπλασιάστηκε φτάνοντας το ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε τρία χρόνια, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Και η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines εκτελεί επτά εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Καράκας.