Η υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης εντός της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, με απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το newsweek.com ο Πούτιν, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρισκόταν σε εξέλιξη, εισήχθη σε νοσοκομείο για να κάνει ειδική θεραπεία για προχωρημένο καρκίνο.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν τον Μάρτιο.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, οι οποίοι εκπροσωπούν τρεις ξεχωριστές υπηρεσίες πληροφοριών, ανησυχούν ότι ο Πούτιν είναι ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην εξουσία.

Και οι τρεις αξιωματούχοι – ένας από το γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Πληροφορίας, ένας απόστρατος ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας – προειδοποιούν ότι η απομόνωση του Ρώσου ηγέτη καθιστά δυσκολότερο για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να αξιολογήσουν με ακρίβεια την κατάσταση του Πούτιν και της υγείας του.