Απόπειρα δολοφονίας κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε πριν δυο μήνες. Αυτό υποστήριξε ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrayinska Pravda.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης πληροφοριών στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, η απόπειρα δολοφονίας έγινε πριν από δυο μήνες.

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε την επίθεση από εκπροσώπους της περιοχής του Καυκάσου.

Ο κ. Μπουντάνοφ είπε χαρακτηριστικά πως: «Υπήρξε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν. Δέχτηκε ακόμη και επίθεση, λέγεται, από εκπροσώπους του Καυκάσου, πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για μη δημόσιες πληροφορίες. Ήταν μια απολύτως ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες. Επαναλαμβάνω, αυτή η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής. Δεν υπήρξε δημοσιότητα για αυτό το γεγονός, αλλά έγινε».

Καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό

Ο Πούτιν μετά από τηλεδιάσκεψη στη Μόσχα

Η είδηση της απόπειρας δολοφονίας κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν μεταδόθηκε και από το Sky News, το οποίο τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό και το ίδιο το ΜΜΕ δεν μπορεί να τον επαληθεύσει.