Η παράταξη που υποστηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση, θα έλθει πρώτη με 27% στις βουλευτικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής στη Γαλλία, χωρίς ωστόσο να είναι εξασφαλισμένο ότι θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ifop, η παράταξη «Μαζί», που στηρίζει τον Εμάνουελ Μακρόν, θα έχει κατ’ ελάχιστον 275 έδρες και το πολύ 310 στη νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της 19ης Ιουνίου.

Για την απόκτηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απαιτούνται τουλάχιστον 289 έδρες.

Σε ό,τι αφορά στη Λαϊκή Ένωση του Ζαν-Λικ Μελανσόν, εκτιμάται ότι στον πρώτο γύρο θα λάβει το 25% των ψήφων και ότι μετά το δεύτερο γύρο θα έχει τουλάχιστον 170 και το πολύ 205 έδρες. Είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση στη Γαλλία πιθανολογεί ότι Λαϊκή Ένωση μπορεί να υπερβεί τις 200 έδρες.

Από πλευράς ψήφων, την τρίτη θέση φέρεται να καταλαμβάνει το κόμμα της Μαρίν Λεπέν με 21%, κερδίζοντας τουλάχιστον 20 και το πολύ 50 έδρες, ενώ στην τέταρτη θέση έρχεται το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα, το οποίο με 10% (και λόγω του εκλογικού συστήματος) θα έχει τουλάχιστον 35 και το πολύ 55 έδρες.

Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 41% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η παράταξη του Μακρόν θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ενώ το 61% δηλώνει ότι θα ήθελε μία κυβέρνηση συνεργασίας με πρόεδρο τον Μακρόν και πρωθυπουργό από άλλο πολιτικό χώρο.