Τεταμένη για ακόμα μία φορά είναι η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, καθώς σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και του στρατού του Ισραήλ, ενώ κατά την διάρκεια επιχείρησης έπεσε νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, νεκρός έπεσε ο 15χρονος Ζαΐντ Μοχάμεντ Γουνέιμ, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρες στην πλάτη και τον λαιμό.

Παράλληλα, 19 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη από τα τέλη Μαρτίου. Οι δράστες ήταν Παλαιστίνοι ή Άραβες Ισραηλινοί. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν με επιχειρήσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, στις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 35 Παλαιστίνιοι και τρεις Άραβες Ισραηλινοί.

Επίσης, τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης σε μια ανακοίνωσή του κατήγγειλε την «καταστολή» εκ μέρους του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών και την κατάσχεση παλαιστινιακής γης.

Ακόμη, βίντεο που αναρτήθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Εβραίους εποίκους και Ισραηλινούς στρατιώτες να υποστέλλουν τις παλαιστινιακές σημαίες στην πόλη. Σε απάντηση, οι Παλαιστίνιοι οργάνωσαν μια πορεία κρατώντας σημαίες. Η κινητοποίηση κατέληξε σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.