Οι Ουκρανοί νικητές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision σχεδιάζουν μια περιοδεία στην Ευρώπη για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να προβάλλουν σφοδρή αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στις 24 Φεβρουαρίου στη χώρα τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ίδιοι.

Το συγκρότημα Kalush Orchesra θριάμβευσε στον διαγωνισμό το περασμένο Σάββατο τονώνοντας σημαντικά το ηθικό των Ουκρανών.

Ο επικεφαλής του συγκροτήματος Όλεχ Πσιούκ δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο Λβιβ ότι το συγκρότημα θα ανακοινώσει σύντομα μέσω του Instagram πού θα πραγματοποιήσει περιοδεία. «Σε κάθε παράσταση θα συγκεντρώνουμε κεφάλαια για τις ανάγκες του στρατού» δήλωσε.

Ο Πσιούκ πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η Ουκρανία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Eurovision την ερχόμενη χρονιά και, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχαρίστησε τους υπερασπιστές της χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη για το θάρρος τους να κρατήσουν τόσο καιρό.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το θρίαμβό τους στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το «Stefania», oι Kalush Orchestra ανακοίνωσαν ότι θα βγάλουν το τρόπαιό τους σε δημοπρασία προκειμένου να βοηθήσουν την πατρίδα τους και θα δωρίσουν το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη δημοπρασία σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό.

Το συγκρότημα επέστρεψε χθες στην Ουκρανία. Γυναίκες και στρατιώτες, αυτοί δηλαδή που εξυμνούνται μέσα από το νικητήριο τραγούδι «Stefania» υποδέχθηκαν τα μέλη του συγκροτήματος στα σύνορα με την Πολωνία.