Ένας άνδρας πήγε στο νοσοκομείο εσπευσμένα με πόνους στο στομάχι. Όπως αποδείχθηκε ο στομαχόπονος προκλήθηκε από ένα καλώδιο ακουστικών 78 εκατοστών που είχε σφηνωθεί μέσα στο πέος του και στην ουροδόχο κύστη του. Και ο λόγος για τον οποίο κόλλησε εκεί εξ αρχής σόκαρε τους γιατρούς.

Ο 34χρονος ασθενής, από την Ινδονησία, πήγε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών λέγοντας ότι είχε πόνο κατά την ούρηση. Οι γιατροί έμειναν άναυδοι όταν αποκάλυψε ότι είχε βάλει ένα καλώδιο ακουστικών στην ουρήθρα του ενώ αυνανιζόταν.

Το έκανε αυτό 3-5 φορές την εβδομάδα για «σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση», όπως αναφέρει η New York Post. Αλλά αυτή τη φορά, ο άνδρας δεν μπορούσε να βγάλει το καλώδιο όταν αυτό σφηνώθηκε στην ουροδόχο κύστη του, το οποίο ήταν «ορατό και γρήγορα εντοπίστηκε» από την ομάδα.

Το σύρμα ήταν τυλιγμένο και ευτυχώς δεν είχε προσκολληθεί στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης και η εξαγωγή του έγινε με λαβίδα σύλληψης. Διαπιστώθηκε ότι το καλώδιο των ακουστικών είχε μέγεθος 78 εκατοστών. Ο ασθενής πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Ακτινογραφία

Τι είναι η «ουρηθρολόγχη»

Σύμφωνα με την ιστορία που δημοσιεύθηκε στο Radiology Case Reports, «δεν έδειξε καμία εμφανή ψυχωτική συμπεριφορά και ήταν ψυχικά καλά». Δεν είχε ψυχωσικά συμπτώματα, ΙΨΔ, άγχος ή κατάθλιψη – τα οποία είναι πιο συνηθισμένα σε τέτοιες περιπτώσεις «μοναδικών φετίχ»

Μια ψυχιατρική ομάδα διέγνωσε την polyembolokoilamania – την πράξη της εισαγωγής ξένων σωμάτων σε οπές όπως το ορθό και ο κόλπος.

Ακουστικά με καλώδιο

Η εισαγωγή αντικειμένων στην ουρήθρα περιγράφεται συνήθως ως «ουρηθρολόγχη». Η επικίνδυνη δραστηριότητα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός ποτηριού ή αντικειμένου στην ουρήθρα – το σωλήνα από τον οποίο περνούν τα ούρα – για να «αυξήσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση και διέγερση», αναφέρει το WedMD.

Το περιοδικό αναφέρει: «Παρόλο που ήταν διανοητικά υγιής, η εκούσια εισαγωγή αντικειμένων στον ουρηθρικό πόρο για σεξουαλική ικανοποίηση αντανακλά ψυχοπαθολογική κατάσταση. Τα αυτοεισαγόμενα ξένα σώματα στην ουροδόχο κύστη για σεξουαλική ικανοποίηση δημιουργούν μια σημαντική πρόκληση για τους γιατρούς λόγω της δύσκολης διάγνωσης και διαχείρισής τους. Οι περισσότεροι ασθενείς άργησαν να εισαχθούν λόγω αμηχανίας που οδηγεί σε σοβαρές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπλοκές».