Ένας 77χρονος νόμιζε ότι το κουτάβι του χάθηκε κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού του Ντονέτσκ. Αλλά οι διασώστες έσκαψαν βαθιά μέσα στα ερείπια, βρίσκοντας τελικά το κουτάβι να αγκομαχάει για αέρα. Οι σκηνές με τον δακρυσμένο παππού να ακούει το κουτάβι κάτω από τα ερείπια είναι ανατριχιαστικές.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Mail φαίνεται ένα μικροσκοπικό κουτάβι αγκομαχάει για αέρα αφού ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός βομβαρδισμένου σπιτιού στην ανατολική Ουκρανία, μετά από 49 μέρες που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο 77χρονος ιδιοκτήτης του, που έχει υποστεί τραύματα από τις μάχες, ήταν ενθουσιασμένος που ξαναβρέθηκε με τον γενναίο καλύτερο φίλο του.

Το βίντεο δείχνει τα επακόλουθα μιας ρωσικής επίθεσης με οβίδες σε σπίτια στο χωριό Μιχαΐλοβκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Από θαύμα ο παππούς και το κουτάβι επέζησαν

Ο παππούς του οποίου το σπίτι καταστράφηκε γλίτωσε από τύχη και μπόρεσε να σταθεί όρθιος, αν και έδειχνε χειρότερα. Ωστόσο, η σκέψη του στράφηκε αμέσως στον σκύλο του, ο οποίος έλειπε από τα συντρίμμια.

Η αστυνομία έφτασε γρήγορα μετά το τέλος των βομβαρδισμών και -αφού άκουσε ένα αδύναμο ήχο κάτω από τους σωρούς του μπετόν- άρχισε να σκάβει στα συντρίμμια.

Κάτω από σωρούς σπασμένων βράχων, ένας μικροσκοπικός μαύρος σκύλος καλυμμένος με σκόνη πασχίζει να αναπνεύσει. Αλλά όπως και ο ιδιοκτήτης του, είναι ως εκ θαύματος ακόμα ζωντανός.

Κουτάβι διασώζεται στην Ουκρανία

Το αφεντικό του σκύλου ευχαρίστησε τους αξιωματικούς της περιφερειακής αστυνομίας του Ντόνετσκ για την ταχεία άφιξή τους και για τη διάσωση του επίμονου κουταβιού. «Ευχαριστώ τα παιδιά που έκαναν τα πάντα γρήγορα και άμεσα εδώ… Τους ευχαριστώ πολύ!

Η περιφερειακή αστυνομία του Ντόνετσκ επιβεβαίωσε τη διάσωση και δήλωσε ότι ήταν περισσότερο από ευτυχής που βοήθησε τον ηλικιωμένο άνδρα. «Ήθελε απεγνωσμένα να δει τον τετράποδο φίλο του. Οι αστυνομικοί δεν εγκατέλειψαν την ελπίδα να τον βρουν».

Η τοπική αστυνομία πρόσθεσε: «Τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας έχουν τεκμηριωθεί. Ο κατακτητής θα λογοδοτήσει για κάθε πύραυλο και βλήμα που εκτοξεύεται εναντίον αμάχων».

Οι κάτοικοι στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ προετοιμάζονται για ακόμη πιο έντονες συγκρούσεις, καθώς η Ρωσία επανατοποθετεί στρατιώτες που απέτυχαν να καταλάβουν το Κίεβο στην πιο ευάλωτη περιοχή της χώρας.