Άραγε τα πρόσωπα των ανθρώπων θα ήταν χαμογελαστά ακόμη και σε έναν κόσμο χωρίς σοκολάτα; Απ’ ό, τι φαίνεται αυτό θα το ανακαλύψουμε σύντομα, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα Independent, η παγκόσμια κατανάλωση σοκολάτας υπερβαίνει κατά πολύ την παραγωγή κακάο. Το γεγονός αυτό αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη την τιμή της σοκολάτας στο επόμενο διάστημα.

«Σε 20 χρόνια η σοκολάτα θα είναι σαν το χαβιάρι. Θα είναι τόσο ακριβή που θα την απολαμβάνουν πολύ λίγοι» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής και ιδρυτής του Ιδρύματος για τη Διατήρηση της Φύσης, που εδρεύει στη Γκάνα, John Mason.
Οι αγροτικές περιοχές, όπου καλλιεργείται και παράγεται το κακάο, αγοράστηκαν από πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες ανταμείβουν τόσο χαμηλά τους σκληρά εργαζόμενους στις φυτείες αγρότες, οι οποίοι δεν έχουν κίνητρο να αντικαθιστούν τα δέντρα που «πεθαίνουν», περιμένοντας 3 με 5 χρόνια κατά μέσο όρο για τη νέα σοδειά!

Εν τω μεταξύ, ενώ η προμήθεια πρώτων υλών μειώνεται, εκατομμύρια νέοι καταναλωτές στον αναπτυσσόμενο κόσμο εθίζονται στη «γλυκιά αμαρτία».