Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε σήμερα τη στήριξή του προς τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Θεωρώ ότι διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία καθώς αντιμετωπίζουμε μια βαθιά παγκόσμια κρίση, πιο σύνθετη από ποτέ» ανέφερε ο Σαρκοζί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επικαλούμενος «την πίστη στις αξίες της δημοκρατικής δεξιάς» ο Σαρκοζί αναφέρθηκε επίσης στη «σαφή ευρωπαϊκή δέσμευση» του απερχόμενου προέδρου.

Les Français ont exprimé leurs choix en qualifiant pour le 2ème tour, le Président Emmanuel Macron et la candidate du…

Posted by Nicolas Sarkozy on Tuesday, April 12, 2022

Πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί δεν είχε προσφέρει τη στήριξή του στην υποψήφια της δεξιάς, Βαλερί Πεκρές, η οποία εξασφάλισε το 4,78% των ψήφων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, που χθες, Δευτέρα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα έχει την υποστήριξη του Σαρκοζί, απάντησε «ρωτήστε τον», σήμερα δήλωσε ότι τον ευχαριστεί «για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη», ότι τη θεωρεί «σημαντική» και ότι «αισθάνεται τιμή και υποχρέωση».

Γαλλία – Εκλογές: Δημοσκόπηση του TF1 δείχνει ποσοστά 51% και 49% για τον δεύτερο γύρο

Εξαιρετικά αμφίρροπος αναμένεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού TF1 που πραγματοποιήθηκε σήμερα επί δείγματος 1.000 ατόμων, μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει με 51% έναντι 49% της Μαρίν Λεπέν.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις παραινέσεις πολλών υποψηφίων και πολιτικών αρχηγών υπέρ της ψήφου στον Μακρόν, οι ψηφοφόροι των κομμάτων τους σε σημαντικό βαθμό δεν τους ακολουθούν.