Η Μίμι Ράινχαρντ πέθανε σε ηλικία 107 ετών, ανακοίνωσε η οικογένεια της γραμματέας του Όσκαρ Σίντλερ, η οποία είχε συντάξει την περίφημη λίστα και κατάφερε να σώσει περισσότερους από 1.000 Εβραίους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η πολυαγαπημένη και μοναδική μου γιαγιά μόλις πέθανε σε ηλικία 107 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραψε στα εβραϊκά η εγγονή της.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Μίμι Ράινχαρντ ήταν Αυστριακής και εβραϊκής καταγωγής, ενώ ζούσε στην Κρακοβία (Πολωνία) πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και προσελήφθη από τον Όσκαρ Σίντλερ για τον οποίο εργάστηκε μέχρι το 1945.

Στη διάρκεια του πολέμου, η συνέταξε τους καταλόγους των Εβραίων εργαζομένων του Σίντλερ που σώθηκαν από τους θαλάμους αερίων των Ναζί από τον Όσκαρ Σίντλερ, η ιστορία του οποίου έγινε δημοφιλής μετά την προβολή της ταινίας «Η Λίστα του Σίντλερ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Μάλιστα, η Ράινχαρντ είχε δηλώσει ότι είχε συναντήσει τον Σπίλμπεργκ, ενώ παραδέχτηκε ότι πέρασαν χρόνια πριν δει την ταινία του.

Τα τελευταία χρόνια, η Μίμι Ράινχαρντ ζούσε σε έναν οίκο ευγηρίας στην Χερτσλιγιά, μια παραθαλάσσια πόλη με φοίνικες βόρεια της ισραηλινής μητρόπολης Τελ Αβίβ.