Η παραδοχή ότι η Ρωσία έχει υποστεί πολύ μεγάλες απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας ήρθε πλέον και από επίσημα χείλη της Μόσχας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε επανειλημμένα να παραδεχτεί οποιοδήποτε αδίκημα και χαρακτήρισε πλάνα που δείχνουν εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία ως fake news, αν και παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είχε υποστεί «σημαντικές απώλειες στρατευμάτων» στην πρώτη κυβερνητική αναγνώριση του παραπαίοντος πολέμου.

Κάτι που επιβεβαιώνει και ένα ανατριχιαστικό βίντεο από μια πόλη στη νότια Ρωσία εμφανίστηκε που φαίνεται να δείχνει τους τάφους δεκάδων επίλεκτων Ρώσων αλεξιπτωτιστών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Γυρισμένο στην πόλη Μιχαϊλόβσκ κοντά στη Σταυρούπολη της Ρωσίας, το κλιπ καταγράφει μια σειρά από τάφους στολισμένους με λουλούδια και σταυρούς, ενώ σημαίες με τα σύμβολα των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων (VDV) ανεμίζουν από πάνω.

Τέτοιοι τάφοι υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον κάποιοι από τους Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη μεταφέρονται πίσω στη Ρωσία για ταφή. Ο άνδρας που βιντεοσκόπησε το κλιπ από το παράθυρο του αυτοκινήτου του καθώς οδηγούσε δίπλα στα μνημεία δήλωσε: «Είναι ένα στενό, των δικών μας παιδιών. Το νεκροταφείο στο Μιχαϊλόφσκ… είναι όλοι τύποι από το VDV».

Μια σημαία με το σύμβολο του ναυτικού πεζικού της Ρωσίας εθεάθη επίσης στο τέλος της σειράς των τάφων, με τον εικονολήπτη να επιβεβαιώνει ότι ο τάφος ανήκε σε πεζοναύτη.

Άλλες σημαίες που έδειχναν ένα σύμβολο που μοιάζει με νυχτερίδα υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον κάποιοι από τους ενταφιασθέντες ήταν μέλη της GRU – της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας.

Οι Ουκρανοί μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 18.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν πεθάνει στον πόλεμο

Οι ρωσικές αρχές στα τέλη Μαρτίου ισχυρίστηκαν ότι έχασαν συνολικά 1351 στρατιώτες εν μέσω της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» τους στην Ουκρανία, αλλά ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στρατιωτών του Πούτιν πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτιμούν ότι περισσότεροι από 18.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στις σκληρές μάχες, ενώ πιο συντηρητικές δυτικές εκτιμήσεις εξακολουθούν να τοποθετούν τον αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη μάχη μεταξύ 7.000-15.000.

Αυτή η μακάβρια τοποθεσία έχει πάρει το παρατσούκλι «Η Λεωφόρος των Αλεξιπτωτιστών», με πολλούς τάφους στολισμένους με λουλούδια που επιδεικνύουν τον ορθόδοξο σταυρό του Μιχαϊλόφσκ.

Φαίνεται ότι υπάρχουν συνολικά 26 τόποι ταφής, αν και η MailOnline δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Το βίντεο έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προβάλλεται από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ως απόδειξη ότι οι απώλειες της Ρωσίας είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι το Κρεμλίνο θέλει να παραδεχτεί.

Το υλικό εμφανίστηκε καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρουν περίπου 24.000 στρατιώτες από το Κίεβο και το Τσερνίχοφ, προετοιμάζοντας μια αναμενόμενη μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς. Οι στρατιώτες του Πούτιν έχουν σταλεί στη Λευκορωσία και τη Ρωσία για ανεφοδιασμό και αναδιοργάνωση πριν από τη σφοδρή επίθεση στα ανατολικά της Ουκρανίας, ανέφεραν πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.