Από θαυμαστής του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε επικριτής του μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «τρελές, απαράδεκτες ακρότητες» του ρώσου προέδρου.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα έτοιμο να εξηγήσει την κατάσταση στην Ουκρανία στον ηθοποιό, σύμφωνα με το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ντεπαρντιέ δεν καταλαβαίνει απολύτως την κατάσταση.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος το 2013 έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε χθες, Πέμπτη, στο Γαλλικό Πρακτορείο: «ο ρωσικός λαός δεν ευθύνεται για τις τρελές, απαράδεκτες ακρότητες των ηγετών του, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ζεράρ Ντεπαρντιέ - Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ντεπαρντιέ είπε ακόμη ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα από τις τρεις συναυλίες του στο Παρίσι (1-3 Απριλίου) στους «Ουκρανούς, θύματα αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου».

Το 2013 ο Πούτιν χορήγησε στον Ντεπαρντιέ την ρωσική υπηκοότητα προκαλώντας κατακραυγή στη Γαλλία δεδομένου ότι ο ηθοποιός κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την πατρίδα του για να αποφύγει να φορολογηθεί με έναν νέο φόρο για τους εκατομμυριούχους.

Ο ηθοποιός παρέλαβε το νέο διαβατήριό του από τον ίδιο τον Πούτιν στην εξοχική κατοικία του ρώσου προέδρου στη Μαύρη Θάλασσα.