Ανησυχητικό χαρακτήρισε το Κρεμλίνο το γεγονός ότι, όπως εκτιμά, οι ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν τίποτε από τη λειτουργία της εξουσίας στη Ρωσία, απαντώντας στους Δυτικούς που υποστηρίζουν ότι οι σύμβουλοι του Βλαντίμιρ Πούτιν του λένε ψέματα επειδή φοβούνται να του πουν την αλήθεια. «Δεν καταλαβαίνουν τον πρόεδρο Πούτιν, δεν καταλαβαίνουν το μηχανισμό λήψης αποφάσεων, δεν καταλαβαίνουν τη δουλειά μας», σχολίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κατά το παρελθόν, ο Πεσκόφ είχε ήδη καταγγείλει προσβλητικές για τον επικεφαλής του Κρεμλίνου δηλώσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Δεν είναι μόνο κρίμα, είναι ανησυχητικό, επειδή όταν υπάρχει τέτοιος βαθμός έλλειψης κατανόησης, αυτό οδηγεί σε λήψη εσφαλμένων αποφάσεων που έχουν στη συνέχεια σοβαρές συνέπειες», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι βρετανικές και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστήριξαν χθες, Τετάρτη, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραπλανάται από τους ίδιους τους συμβούλους του, που «φοβούνται να του πουν την αλήθεια» για την «ελαττωματική» στρατηγική του στην Ουκρανία, εναντίον της οποίας εξαπέλυσε στις 24 Φεβρουαρίου εκτεταμένη στρατιωτική επίθεση.