Ένα δημαρχείο για να επικυρώσει την εγγραφή του στους εκλογικούς καταλόγους, ένα συνεδριακό μέγαρο όπου φιλοξενούνται συναντήσεις, ακόμη και ένα γενικό επιτελείο: οι συνεργάτες του Εμανουέλ Μακρόν που τον βοηθούν σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία του, στη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας στην προεδρία της Γαλλίας, εγκαινίασαν σήμερα το δικό τους «σύμπαν» στο διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι Minecraft.

Το πολύ δημοφιλές παιχνίδι της Microsoft επιτρέπει στους παίκτες να κατασκευάζουν ολόκληρες εικονικές πόλεις και να αλληλεπιδρούν με άλλους.

Στόχος του προεκλογικού επιτελείου του Μακρόν είναι οι νέοι 15-20 ετών, μια ηλικιακή ομάδα που συνήθως «δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική» αλλά που θέλουν να την ωθήσουν «να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο».

Ο Μακρόν θεωρείται το φαβορί αυτών των εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου μεταξύ συνολικά 12 υποψηφίων. Κανείς από τους υπόλοιπους δεν έχει φτιάξει τον δικό του «κόσμο» στο Minecraft.

«Περπατώντας» στον ψηφιακό κόσμο του Μακρόν οι παίκτες μπορούν να ανακαλύψουν μεταξύ άλλων τον απολογισμό της πρώτης θητείας του και το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία. Αυτός ο εικονικός κόσμος θα αντιπαρατεθεί το Σάββατο με την πραγματικότητα, στην προεκλογική συγκέντρωση του Μακρόν στη Ναντέρ, η οποία θα μεταδοθεί επίσης στο Minecraft.